Ziekenvervoer door Taxi Kling uit Oss

De professionele vervoerder met begrip voor uw situatie

Als u ziek of slecht ter been bent wilt u verzekerd zijn van de beste service. Dat wil zeggen: niet alleen moet de taxi geschikt zijn voor rolstoelvervoer en een verhoogde opstap hebben, ook moeten de chauffeurs behulpzaam, flexibel en begripvol zijn. Taxi Kling is specialist in ziekenvervoer en beschikt over compleet uitgeruste busjes en zeer klantvriendelijke chauffeurs. Wij begeleiden u van deur tot deur.

Bestel direct een taxi

Voorwaarden voor zittend ziekenvervoer

Om gebruik te kunnen maken van vergoed zittend ziekenvervoer dient u aan enkele, op 1 juni 2004 door het Ministerie van Volksgezondheid bepaalde, voorwaarden te voldoen. Deze voorwaarden zijn bindend voor al het ziekenvervoer in Nederland en gelden voor alle zorgverzekeraars en verzekerden.

 

In principe komen vier groepen voor zittend ziekenvervoer in aanmerking:

  • Nierdialysepatiënten
  • Visueel gehandicapten
  • Rolstoelgebruikers
  • Mensen die bestraling of een chemokuur moeten ondergaan

Soms zijn er echter uitzonderlijke gevallen. Deze vijfde groep kan in aanmerking komen voor zittend ziekenvervoer door een beroep te doen op de hardheidsclausule. Deze clausule beslaat het volgende:

 

“De verzekerde is in verband met de behandeling of een langdurige ziekte of aandoening langdurig aangewezen op vervoer en het niet verstrekken of vergoeden van dat vervoer voor de verzekerde zal leiden tot een onbillijkheid van overwegende aard.”

 

In alle gevallen moet u vooraf toestemming hebben van uw zorgverzekeraar. Om toestemming te verkrijgen dient u een verklaring van uw behandelend arts en uzelf te overleggen. Als u aan de gestelde voorwaarden voldoet zal u schriftelijk toestemming ontvangen van uw verzekeraar, inclusief een machtigingsnummer en de reden van toestemming. Als u gebruikmaakt van deze regeling ontvangen wij graag deze gegevens van u voor onze administratie.

 

Voor meer informatie neemt u contact op met uw zorgverzekeraar. U kunt ons ook altijd bellen voor advies, via 0412-62 33 51.

Ook voor luchthavenvervoer belt u Taxi Kling

U heeft een taxi nodig naar het vliegveld? Wij hebben scherpe tarieven naar alle luchthavens in Nederland en ook het buitenland. U kunt ons altijd bellen voor meer info.

Voor professioneel ziekenvervoer uit Oss, regio Eindhoven belt u altijd Taxi Kling

Bel direct voor een rit